Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Atik, Derya" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Reiki ve diyabet
    (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2017) Özcan Yüce, Ulviye; Atik, Derya; Karatepe, Hilal; Erdoğan, Zeynep; Albayrak Çoşar, Arife
    Tamamlayıcı uygulamaların modern tıpla birleştiği bütünleşikyaklaşımda amaçlanan; iyileştirici bir ortam oluşturmak, bireyi bilinçlendirmekve kendini iyileştirmede gizli gücünü ortaya çıkarmaktır. Diyabetli hastalardaanksiyete ve stresin azaltılmasında, yaşam kalitesinin artırılmasında veglukozun kontrolünde Reiki uygulamasının terapotik etkisine yönelik bilimselçalışma son derece azdır. Bu çalışma diyabetli hastaların tedavisinde Reiki’ninetkileri konusunda yeterince çalışmanın olmaması nedeniyle hem bilgilendiricihem de bundan sonraki çalışmalara yardımcı nitelikte olması amacıyladerlenmiştir.
  • [ X ]
    Öğe
    Scale development study: Hedonistic eating scale
    (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2019) Atik, Derya; Neşe, Adile; Yüce, Ulviye Özcan
    Aim: Obesity is a condition where genetic, behavioral and environmental factors are found together. The study was performed in order to develop the “Hedonistic Eating Scale (HES)” for the determination of the hedonistic eating habits levels of individuals with obesity. Methods: The study was performed with a methodological design. The study was carried out in Gaziantep University Hospital's obesity outpatient clinic between April and June 2018. Context, structural, criterion validity and internal con-sistency reliability and test-retest validity-reliability analysis were performed. The sta-tistical meaningfulness level in all tests was determined as p<0.05. Results: As a result of context validity, factor analysis and item analysis, a 15 item scale with one component was obtained. In the scale, the variance amount explained by the one component was on good level (68.02%). The fact that all of the Cronbach alpha, Spearman-Brown and Guttman internal consistency coefficient of the scale are above 0.70. When the test retest reliability coefficients of the whole scale were examined, the scale was found to present consistent results in different applications and the scale was found to be reliable with regard to the constancy coefficient. Conclusion: The “Hedonistic Eating Scale (HES)”, which was just added to literature, is a valid and reliable tool that can be used to evaluate hedonistic eating habits levels in individuals with obesity.

| Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Açık Erişim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya, Antalya, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim