Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSavaş, Hasan Basri
dc.contributor.authorÇatalbaş, Tahir
dc.contributor.authorGültekin, Fatih
dc.date.accessioned2021-02-21T09:48:24Z
dc.date.available2021-02-21T09:48:24Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2587-0319
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.30565/medalanya.257522
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/223904
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12868/1222
dc.description.abstractÖZET “Helal” sözcüğü Türk Dili’nde: “Dinikurallara aykırı olmayan” olarak tanımlanır. “Helal Gıda” kavramı, “İslâmîkurallar doğrultusunda izin verilen gıda” anlamında kullanılmaktadır. Helalgıda sertifikaları; sertifika veren bir kuruluşun ürünün tüketiciye ulaşankadar tüm üretim aşamalarında helal kurallarına uygun üretildiğini belgeler.Dünya genelinde helal gıda pazarı oldukça büyük bir ekonomik hacme sahiptir.Helal gıda sertifikalarının kabul görmesi için güvenilir laboratuvarölçümlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için de helal gıda alanındaihtisaslaşmış biyokimya laboratuvarlarının varlığı çok önemlidir. en_US
dc.description.abstractABSTRACT: "Halal" word is defined as “notcontrary to religious rules” in Turkish language.  "Halal Food" concept is used tomean "Food which is allowed by Islamic rules". Halal food certificates; documents the product ofan issuer certification at all production stages until it reaches the consumerhalal produce comply with the rules. The world halal food market has quite alarge economic volume. Trusted laboratory analyses are needed for internationalacceptance of the halal certification. In order to ensure this trust, the existenceof specialized biochemistry laboratories in the area of halal food are veryimportant.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAlanya Alaaddin Keykubat Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectHelal Gıdaen_US
dc.subjectBiyokimyaen_US
dc.subjectLabaratuvaren_US
dc.subjectHalal Fooden_US
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.subjectLabaratoryen_US
dc.titleHelal gıda belgelendirmesinde biyokimya laboratuvarının rolüen_US
dc.title.alternativeThe role of biochemistry laboratory in halal food certificationen_US
dc.typearticleen_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage28en_US
dc.identifier.endpage32en_US
dc.relation.journalActa Medica Alanyaen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster