Helal gıda belgelendirmesinde biyokimya laboratuvarının rolü
Abstract
ÖZET “Helal” sözcüğü Türk Dili’nde: “Dinikurallara aykırı olmayan” olarak tanımlanır. “Helal Gıda” kavramı, “İslâmîkurallar doğrultusunda izin verilen gıda” anlamında kullanılmaktadır. Helalgıda sertifikaları; sertifika veren bir kuruluşun ürünün tüketiciye ulaşankadar tüm üretim aşamalarında helal kurallarına uygun üretildiğini belgeler.Dünya genelinde helal gıda pazarı oldukça büyük bir ekonomik hacme sahiptir.Helal gıda sertifikalarının kabul görmesi için güvenilir laboratuvarölçümlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için de helal gıda alanındaihtisaslaşmış biyokimya laboratuvarlarının varlığı çok önemlidir. ABSTRACT: "Halal" word is defined as “notcontrary to religious rules” in Turkish language. "Halal Food" concept is used tomean "Food which is allowed by Islamic rules". Halal food certificates; documents the product ofan issuer certification at all production stages until it reaches the consumerhalal produce comply with the rules. The world halal food market has quite alarge economic volume. Trusted laboratory analyses are needed for internationalacceptance of the halal certification. In order to ensure this trust, the existenceof specialized biochemistry laboratories in the area of halal food are veryimportant.
Source
Acta Medica AlanyaVolume
1Issue
1URI
https://doi.org/10.30565/medalanya.257522https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/223904
https://hdl.handle.net/20.500.12868/1222