dc.contributor.author | Uyar, Mevlüt | |
dc.date.accessioned | 2023-06-15T14:18:14Z | |
dc.date.available | 2023-06-15T14:18:14Z | |
dc.date.issued | 2022 | en_US |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/1107814/yerel-mutfaga-ozgu-niteliklerin-belirlenmesi-uzerine-bir-metafor-calismasi-alanya-ornegi | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12868/2265 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın temel amacı Alanya yerel mutfağının özgün yapısı ve özelliklerine ilişkin niteliklerin metaforlar aracılığı ile belirlenmesidir. Bu doğrultuda çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırma grubunun seçiminde amaçlı örnekleme yöntemlerinden maksimum örnekleme ve kartopu örnekleme yöntemleri tercih edilmiştir. Bu doğrultuda Araştırmanın çalışma grubu Alanya yerel mutfağına hakim katılımcılardan oluşmaktadır. Araştırma verilerin toplanmasında yüz yüze görüşme tekniği ve çevrimiçi bir platform olan Google forms’dan yararlanılmıştır. Bu doğrultuda elde edilen veriler içerik ve betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Katılımcılar Alanya yerel mutfağını bitki, hayvan, masal kahramanı, nesne, renk, mevsim, gölge oyunu gibi metaforlar ile açıklamışlardır. Katılımcıların algıları ve metaforlar doğrultusunda Alanya yerel mutfağının özgün, coğrafyanın özelliklerini yansıtan, köklü, farklı lezzetlere sahip, değerli, az bilinen, gizemli, çekici, uyarlanabilen ve ağır olmak üzere taklit edilmesi zor önemli niteliklere sahip olduğu görülmüştür. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Alanya | en_US |
dc.subject | Yerel Mutfak | en_US |
dc.subject | Metafor | en_US |
dc.subject | Algı | en_US |
dc.subject | Alanya | en_US |
dc.subject | Local Cuisine | en_US |
dc.subject | Metaphor | en_US |
dc.subject | Perception | en_US |
dc.title | Yerel Mutfağa Özgü Niteliklerin Belirlenmesi Üzerine Bir Metafor Çalışması: Alanya Örneği | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | ALKÜ, Meslek Yüksekokulları, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkam Hizmetleri Bölümü | en_US |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 631 | en_US |
dc.identifier.endpage | 639 | en_US |
dc.relation.journal | Uyar, Mevlüt | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |