Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorArslan, Ömer Emre
dc.contributor.authorYumurtacı Aydoğmuş, Hacer
dc.date.accessioned2022-11-16T07:42:57Z
dc.date.available2022-11-16T07:42:57Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/525619/otel-isletmelerinde-dis-kaynak-kullanimi-topsis-yontemi-ile-bir-uygulama
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12868/2027
dc.description.abstractDış kaynak kullanımı turizm işletmeleri için temel faaliyetlerine odaklanmaları açısından önem taşımaktadır. Sahip olduğu önem açısından hangi hizmetlerin dış kaynak kullanımı ile temin edileceğinin belirlenmesi stratejik kararlardan birisidir. Dış kaynak hizmetini sunan işletmelerin seçiminde farklı kriterlerin yer alması sebebiyle, bu problem çok kriterli karar verme problemi (ÇKKV) olarak ele alınabilmektedir. ÇKKV problemlerinin çözümüne yönelik çok sayıda nicel ve nitel yöntem bulunmakta olup, TOPSIS yöntemi sıklıkla başvurulanlardan birisidir. Literatür taraması yapıldığında bu yöntemin çeşitli ÇKKV problemlerinde başarılı uygulamalarının bulunduğu görülmüştür. Literatürde dış kaynak kullanımı seçiminde TOPSIS uygulamaları incelendiğinde ise, bu uygulamaların genellikle lojistik hizmetleri için gerçekleştirilmesi ve turizm sektöründe dış kaynak kullanımına yönelik TOPSIS uygulamasının bulunmaması bu çalışmanın önemini ortaya koymaktadır. Bu çalışmada, Alanya’da bir turizm işletmesinin, dış kaynak hizmet sağlayıcısının seçim problemi ele alınmıştır. Dış kaynak kullanımı olarak ifade edilebilen danışmanlık hizmeti için, işletme tarafından belirlenen alternatifler, kriterler doğrultusunda TOPSIS yöntemi ile sıralanmış ve işletme için en uygun hizmet sağlayıcısı belirlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2020.698en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDış kaynak kullanımıen_US
dc.subjectTOPSISen_US
dc.subjectÇok kriterli karar vermeen_US
dc.subjectStratejik Yönetimen_US
dc.subjectOtelleren_US
dc.titleOtel İşletmelerinde Dış Kaynak Kullanımı: TOPSIS Yöntemi ile Bir Uygulamaen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentALKÜ, Meslek Yüksekokulları, ALTSO Meslek Yüksekokulu, Toptan Ve Perakende Satış Bölümüen_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage463en_US
dc.identifier.endpage477en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster