dc.contributor.author | Kocaman, Serpil | |
dc.date.accessioned | 2022-11-16T07:38:55Z | |
dc.date.available | 2022-11-16T07:38:55Z | |
dc.date.issued | 2018 | en_US |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/312145/turizmde-elektronik-agizdan-agiza-iletisim-ewom-ve-alanyadaki-restoran-yorumlarinin-degerlendirilmesi-uzerine-bir-arastirma | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12868/1995 | |
dc.description.abstract | Bir turistik ürün olan destinasyonların önemli bir parçasını destinasyondaki yiyecek – içecek işletmeleri oluşturmaktadır. Günümüzde turistlerin her türlü turistik ürüne dair satın alma tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerden biri de online yorumlar olarak karşımıza çıkmaktadır ve TripAdvsor, turizm sektöründe online yorumlar bakımından en popüler uygulamadır. Bu uygulamada yer alan yorumların, turistlerin satın alma davranışı üzerinde etkili olduğunu gösteren birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Bu çalışmada, Türkiye destinasyonları içerisinde önemli bir paya sahip olan Alanya destinasyonunda faaliyetini sürdüren restoran işletmelerinin, TripAdvisor üzerinde paylaşılan yorumlarına ilişkin içerik analizi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, TripAdvisor’da Alanya restoranlarına ilişkin paylaşılan yorumlarda yemek puanı ortalamasının 4,55, hizmet puanı ortalamasının 4,60, değer puanı ortalamasının 4,50 ve atmosfer puanı ortalamasının 4,51 olduğu; restoran işletmelerinin daha çok Türk, Avrupa ve Vejeteryan mutfağa yöneldiği; restoran işletmelerinin uygun oldukları amaçlar için en çok vurgulanan kelimelerin; kalabalık, aileler, gruplar ve çocuklu olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.isversionof | 10.21325/jotags.2018.343 | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Elektronik ağızdan ağıza iletişim | en_US |
dc.subject | TripAdvisor | en_US |
dc.subject | Restoran Yorumları | en_US |
dc.title | Turizmde Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim (eWOM) ve Alanya’daki Restoran Yorumlarının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırma | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | ALKÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 4 | en_US |
dc.identifier.startpage | 953 | en_US |
dc.identifier.endpage | 973 | en_US |
dc.relation.journal | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |