Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUyar, Mevlüt
dc.date.accessioned2022-11-16T07:42:27Z
dc.date.available2022-11-16T07:42:27Z
dc.date.issued2021en_US
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/446595/turistik-urun-olarak-yerel-mutfagin-turist-tiplerinin-seyahat-motivasyonu-ve-seyahat-deneyimlerine-etkisi-uzerine-bir-degerlendirme
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12868/2022
dc.description.abstractLiteratürde her ne kadar turistler sınıflandırılsa da turist tipleri ile yerel mutfağın turistik ürün olarak ilişkisinin, yerel mutfağın turist tiplerinin seyahat kararları ve deneyimlerine etkisinin ayrıntılı olarak ele alındığı çalışmalara rastlanmamıştır. Bu bağlamda bu çalışmanın temel amacı turistik ürün olarak yerel mutfak ve ürünlerinin turist tiplerinin özelliklerine göre seyahat kararları ve deneyimleri üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekmektir. Bununla birlikte turizm işletmelerinde yerel mutfak ve ürünlerinin turistik ürün olarak kullanımının destinasyonlara sağlayabileceği katkılara atıfta bulunarak destinasyonları seyahat eden turist tipleri doğrultusunda yerel mutfak ve ürünlerinin nasıl kullanılabileceğine yönelik rehberlik edebilmek ve bu konuda rehberlik oluşturabilecek alan araştırmalarının gerçekleştirilmesinin önemini vurgulamaktır. Bu amaçla çalışmada öncelikle turistik ürün, turist profili ve yerel mutfak alanında literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra turistik ürün kavramı ve turistik ürünün bileşenleri açıklanmış ve turistik ürünün bileşenleri doğrultusunda yerel mutfak değerlendirilmiştir. Son olarak turist tiplerinin özellikleri bağlamında turistik ürün olarak yerel mutfağın turistik destinasyonlara ve turistlerin seyahat kararları ve deneyimlerine etkileri tartışılmıştır. Araştırmanın çıkarımları bağlamında sektöre ve literatüre öneriler sunulmuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2021.787en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTuristik Ürünen_US
dc.subjectYerel Mutfaken_US
dc.subjectTurist Profilien_US
dc.titleTuristik Ürün Olarak Yerel Mutfağın Turist Tiplerinin Seyahat Motivasyonu ve Seyahat Deneyimlerine Etkisi Üzerine Bir Değerlendirmeen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentALKÜ, Meslek Yüksekokulları, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkam Hizmetleri Bölümüen_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage236en_US
dc.identifier.endpage252en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster