Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorIşık, Fikret
dc.contributor.authorAy, Canan
dc.date.accessioned2022-11-16T07:39:52Z
dc.date.available2022-11-16T07:39:52Z
dc.date.issued2022en_US
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/527335/banka-cagri-merkezi-hizmet-kalitesinin-tuketici-temelli-banka-marka-degerine-etkisi-ampirik-bir-arastirma
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12868/1998
dc.description.abstractAmaç – Çağrı merkezleri, işletme ile tüketiciler arasındaki iletişimin çok önemli ve bazı durumlarda tek aracıdır. Banka çağrı merkezi hizmet kalitesi, tüketicilerin işletmeyle ilgili algılarını önemli derecede etkilemektedir. Bankacılık sektörü, çağrı merkezi hizmet kanallarını en etkin kullanan sektörlerden biridir. Bu çalışmanın amacı, banka çağrı merkezi hizmet kalitesinin tüketici temelli banka marka değerine etkisini incelemektir. Yöntem – Tanımlayıcı araştırma yönteminin kullanıldığı bu çalışmada veriler anket tekniği ile toplanmıştır. Araştırmada Banka Çağrı Merkezi Hizmet Kalitesi Ölçeği ile Tüketici Temelli Banka Marka Değeri Ölçekleri kullanılmıştır. Verilerin analiz edilmesinde IBM SPSS ve AMOS, kaynak yönetiminde ise Zotero programlarından yararlanılmıştır. Bulgular – Yapısal eşitlik modeli analiz sonuçlarına göre banka çağrı merkezi hizmet kalitesi ve alt boyutlarının, tüketici temelli banka marka değeri üzerinde pozitif yönde etkisi olduğu bulunmuştur. Tartışma – Çağrı merkezi hizmet kalitesinin tüketici temelli marka değeri üzerindeki pozitif yönlü etkisi, literatürdeki çalışmalarla örtüşmektedir. Ancak çağrı merkezi hizmet kalitesinin ölçümünde beşerî faktörler ile teknik faktörleri birlikte ve daha dengeli biçimde ölçmeye dönük çalışmalara ihtiyaç bulunmaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇağrı Merkezien_US
dc.subjectHizmet Kalitesien_US
dc.subjectMarka Değerien_US
dc.subjectMüşteri Hizmetlerien_US
dc.titleBanka Çağrı Merkezi Hizmet Kalitesinin Tüketici Temelli Banka Marka Değerine Etkisi: Ampirik Bir Araştırmaen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentALKÜ, Meslek Yüksekokulları, Gazipaşa MRB Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage232en_US
dc.identifier.endpage248en_US
dc.relation.journalİşletme Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster