Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKocaman, Serpil
dc.date.accessioned2022-11-16T07:38:55Z
dc.date.available2022-11-16T07:38:55Z
dc.date.issued2018en_US
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/312145/turizmde-elektronik-agizdan-agiza-iletisim-ewom-ve-alanyadaki-restoran-yorumlarinin-degerlendirilmesi-uzerine-bir-arastirma
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12868/1995
dc.description.abstractBir turistik ürün olan destinasyonların önemli bir parçasını destinasyondaki yiyecek – içecek işletmeleri oluşturmaktadır. Günümüzde turistlerin her türlü turistik ürüne dair satın alma tercihlerini etkileyen en önemli faktörlerden biri de online yorumlar olarak karşımıza çıkmaktadır ve TripAdvsor, turizm sektöründe online yorumlar bakımından en popüler uygulamadır. Bu uygulamada yer alan yorumların, turistlerin satın alma davranışı üzerinde etkili olduğunu gösteren birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Bu çalışmada, Türkiye destinasyonları içerisinde önemli bir paya sahip olan Alanya destinasyonunda faaliyetini sürdüren restoran işletmelerinin, TripAdvisor üzerinde paylaşılan yorumlarına ilişkin içerik analizi yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, TripAdvisor’da Alanya restoranlarına ilişkin paylaşılan yorumlarda yemek puanı ortalamasının 4,55, hizmet puanı ortalamasının 4,60, değer puanı ortalamasının 4,50 ve atmosfer puanı ortalamasının 4,51 olduğu; restoran işletmelerinin daha çok Türk, Avrupa ve Vejeteryan mutfağa yöneldiği; restoran işletmelerinin uygun oldukları amaçlar için en çok vurgulanan kelimelerin; kalabalık, aileler, gruplar ve çocuklu olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.isversionof10.21325/jotags.2018.343en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectElektronik ağızdan ağıza iletişimen_US
dc.subjectTripAdvisoren_US
dc.subjectRestoran Yorumlarıen_US
dc.titleTurizmde Elektronik Ağızdan Ağıza İletişim (eWOM) ve Alanya’daki Restoran Yorumlarının Değerlendirilmesi Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentALKÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage953en_US
dc.identifier.endpage973en_US
dc.relation.journalJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster