Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
Helal gıda belgelendirmesinde biyokimya laboratuvarının rolü
(Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2017)
ÖZET “Helal” sözcüğü Türk Dili’nde: “Dinikurallara aykırı olmayan” olarak tanımlanır. “Helal Gıda” kavramı, “İslâmîkurallar doğrultusunda izin verilen gıda” anlamında kullanılmaktadır. Helalgıda sertifikaları; sertifika ...
Genetiği değiştirilmiş gıdalar ve insan sağlığına etkileri
(Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, 2017)
Organizmalarıngenetik yapısının değiştirildiği genetik mühendisliği konusu, bilimselplatformlarda hâlâ tartışılmaktadır. Genetiği değiştirilmiş organizmalarıdestekleyen gruplar, bu teknolojinin besin kalitesinin ve sağlığa ...