Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOnwusiribe, Ndubuisi Chigozirim
dc.contributor.authorAgwu, Nnanna Mba
dc.contributor.authorMbanasor, Jude Anayochukwu
dc.date.accessioned2021-02-21T14:18:28Z
dc.date.available2021-02-21T14:18:28Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2651-4192
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.29023/alanyaakademik.318296
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/351777
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12868/1311
dc.description.abstractÇalışma,1961-2016 yılları arasında Nijerya'daki zencefil üretkenliğinin makroekonomikve iklimsel belirleyicilerini analiz etmektedir. Zencefil verimliliğini tahminetmek için Malmquist verimlilik endeksi kullanılmış iken, zencefilüretkenliğinin uzun dönem ve kısa vadeli belirleyicilerini hesaplamak için ise   OtoregresifDağıtık Gecikme Modeli kullanılmıştır. Sonuçlar zencefil üretkenliğininincelenen sürede marjinal bir artış yaşadığını ortaya koymaktadır. Sıcaklık veyağış, iklim değişikliğinin güçlü etkisini gösteren zencefil üretiminde uzunvadede sırasıyla olumsuz ve olumlu bir etki yaratmıştır. Bu nedenle, Nijerya'dazencefil üretiminin artması için sermaye sağlanması, sulama tesislerininbulunması yoluyla iklim değişikliğinin etkisinin yönetilmesi için çaba gösterilmesigerekmektedir.en_US
dc.description.abstractThe study analyzed the macroeconomic and climaticdeterminants of ginger productivity in Nigeria from 1961 – 2016. The Malmquistproductivity index was used to estimate the productivity of ginger while Auto RegressiveDistributed Lag Model was used to estimate the long-run and short-rundeterminants of ginger productivity. The results reveal that the productivity of ginger has been experiencing amarginal increase over the period studied. Temperature and rainfall had a longrun negative and positive impact respectivelyon ginger production showing the strong influence of climate change. Capitalhad both positive and negative impacts on the productivity of ginger in thelong run and short run. It is therefore recommended that the availability andaccessibility of capital are veryessential for the increased production of ginger in Nigeria and thereshould be efforts to manage the impact of climate change through the availability of irrigation facilities.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAlanya Alaaddin Keykubat Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject: Zencefilen_US
dc.subjectverimliliken_US
dc.subjectmakroekonomiken_US
dc.subjectiklimen_US
dc.subjectGingeren_US
dc.subjectproductivityen_US
dc.subjectmacroeconomicen_US
dc.subjectclimateen_US
dc.titleMacroeconomic and climatic determinants of ginger productivity in Nigeria (1961 – 2016)en_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentALKÜen_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage45en_US
dc.identifier.endpage61en_US
dc.relation.journalAlanya Akademik Bakışen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster