Bölüm "ALKÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü" için listeleme
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
-
Determination of more than 500 Pesticide Residues in Hen Eggs by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry (LC-MS/MS) and Gas Chromatography-Tandem Mass Spectrometry (GC/MS/MS)
(2021)This study aims to validate a fast method of simultaneous analysis of 365 LC-amenable and 142 GC-amenable pesticides in hen eggs by liquid chromatography-tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) and gas chromatography-tandem ... -
How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant?
(2021)The research aims to examine the process of developing new products in a fast-casual restaurant. Bestof our knowledge this is the first research that reviewed the process of new product development in a fast-casualrestaurant ... -
The Relationship Between Tourism Income and Financial Development in The Mena Countries
(2019)Purpose – The purpose of this study is to determine the causality between financial development and tourism income for the MENA economies between year 1995 and 2016.Design/Methodology/Approach – To do this, we employ ... -
Research on Mould and Aflatoxin Contamination Levels of Feeds Used in Trout Farms of Adana (Turkey)
(2021)This research was conducted to analyze the mould counts and aflatoxin contamination levels of different types and sizes of feed used in trout farms of Adana. Totaly 33 different feeds supplied from 15 trout farms of Adana ... -
Restoran İşletmelerinin Menülerindeki Yöresel Yemekleri İnceleyen Yerli Yazın Üzerine Bir Meta Sentez Çalışması
(2021)Bu çalışma, Türkiye’de yöresel yemeklerin restoranlarda sunumunu şehirler bazında ele alan araştırmaların bulgularını yeniden yorumlayarak bütüncül çıkarımlarda bulunmayı amaçlamaktadır. Çalışma verileri, Türkiye’nin çeşitli ... -
Tandır Çorbası, Ispanaklı Bulgurlu Borani, Sirkencubin ve Badem Helvasının Akdeniz Diyeti Kapsamında İncelenmesi
(2021)Selçuklu mutfak mirasının incelenerek Gastronomi literatürüne kazandırılması Türk mutfak kültürünün korunması ve köklerinin anlaşılması açısından elzemdir. Bu çalışma kapsamında seçilen bir çorba, bir ana yemek, bir içecek ... -
Turizm Endüstrisinde Hayvan Kullanımı: Yıkıcı-Yıkıcı Olmayan Temas Temelli Yaklaşım
(Turizm End)Son yıllarda hayvanlarla ilişkilendirilen turizm türlerine olan ilginin giderek artmasıyla birlikte turizm endüstrisinde hayvan kullanımı ve dolayısıyla hayvan etiği konuları yoğun olarak tartışılankonular arasına girmeye ... -
Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin Konaklama İşletmelerinde Kullanımı ve Turizm Arzındaki Paradigma Kırılması: Avusturya Stadhale Hotel İncelemesi*
(2021)Fosil tabanlı yakıt kullanımının, sosyal ve fiziksel çevre açısından sürdürülebilir olmayışı, insanoğlunu ikame yeni enerji türleri arayışına yöneltmiştir. Yüksek enerji performansına sahip akıllı binalar ve çevre dostu ...