Yazar "Nebioğlu, Oğuz" için listeleme
-
Factors affecting the production and presentation of local dishes in restaurants operating in touristic destinations
Nebioğlu, Oğuz (Taylor & Francis Inc, 2020)This study investigated the factors affecting the production and serving of local dishes in restaurants operating in a touristic destination. Alanya was selected as the research area as one of Turkey's most distinguished ... -
How Is the New Product Development Process Performed in a Fast-Casual Restaurant?
Nebioğlu, Oğuz; Ak, Samet (2021)The research aims to examine the process of developing new products in a fast-casual restaurant. Bestof our knowledge this is the first research that reviewed the process of new product development in a fast-casualrestaurant ... -
Restoran İşletmelerinin Menülerindeki Yöresel Yemekleri İnceleyen Yerli Yazın Üzerine Bir Meta Sentez Çalışması
Nebioğlu, Oğuz (2021)Bu çalışma, Türkiye’de yöresel yemeklerin restoranlarda sunumunu şehirler bazında ele alan araştırmaların bulgularını yeniden yorumlayarak bütüncül çıkarımlarda bulunmayı amaçlamaktadır. Çalışma verileri, Türkiye’nin çeşitli ... -
Review of menu management process model with a case study
Nebioğlu, Oğuz (Akdeniz Univ Ziraat Fak, 2020)This study examines how the Menu Management Process Model is realized in practice. To the best of the author's knowledge, this study is the first to evaluate this model empirically by applying the case study method to a ... -
Ulusal yazında sağlık turizmi araştırmaları üzerine bütünleştirici bir alanyazın taraması
Kaya, Gürol (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2024)Bu çalışmanın amacı; ulusal yazında sağlık turizmini ele alan araştırmaları bütüncül bir bağlamda incelemek, araştırma yapılan ana konuları tanımlamak ve yeni araştırmalar için olası araştırma konularını ortaya çıkarmaktır. ... -
Uygulamada menü analizi nasıl yapılmaktadır? Beş yıldızlı otellerin mutfak şeflerinin görüşleri
Özdemir, Bahattin; Nebioğlu, Oğuz (2015)Bu çalışmanın amacı, menü analizinin uygulamadaki durumu ile ilgili kavramsal bir yapı ortaya koymak üzere bünyesinde alakart restoran hizmeti sunulan beş yıldızlı otellerde görev yapan mutfak şeflerinin alakart restoranların ...