Yazar "Kalaycı, İlke" için listeleme
-
Alanya mutfak kültürünün Akdeniz diyeti açısından incelenmesi
Kalaycı, İlke (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Akdeniz diyeti, Akdeniz'in özellikle zeytin ağacının yetişebildiği bölgelerinde yaşayan bireylerin beslenme şeklini anlatan bir terimdir.Akdeniz diyetinde yerel ve geleneksel besinlerin mevsiminde kullanımı, biyolojik ... -
Tandır Çorbası, Ispanaklı Bulgurlu Borani, Sirkencubin ve Badem Helvasının Akdeniz Diyeti Kapsamında İncelenmesi
Selçuklu mutfak mirasının incelenerek Gastronomi literatürüne kazandırılması Türk mutfak kültürünün korunması ve köklerinin anlaşılması açısından elzemdir. Bu çalışma kapsamında seçilen bir çorba, bir ana yemek, bir içecek ...